(ВИДЕО) Апатински средњошколци потписали уговоре о стипендирању за текућу школску годину

Potpisivanje ugovora

Ученици средњих школа потписали су уговоре о стипендирању за текућу школску годину. Подсећамо, осим сада већ традиционалних студентских стипендија, од ове године, на територији општине Апатин, по први пут се издвајају и средства за помоћ средњошколцима. У питању су две стратешке одлуке, донете 24. јуна ове године, а које се тичу мотивисања ученика да средњошколско образовање наставе у свом граду. Општина је за ову намену из буџета издвојила преко четири милиона динара. Потписивању уговора присутвовали су помоћница председнице општине за образовање и омладинску политику, Милка Никшић, и заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић.

  • Данас имамо 68 стипендиста који ће добијати, у периоду од 01. септембра до 30. јуна месечну стипендију у висини од 5.000 динара, имамо троје ученика који ће добијати помоћ у поменутом периоду у висини од 3.000 динара и имамо 20 места у средњошколском Дому које ће општина финансирати, изјавио је Ђукић.

Право на ученичку стипендију остварили су сви ученици који су уписали неку средњошколску установу која се налази на територији општине Апатин и у претходној школској години остварили укупну просечну оцену од најмање 4,60. Право на помоћ у школовању остварили су и ученици који, поред услова да су уписали неку од средњошколских установа са територије општине Апатин, долазе из породица које су корисници материјалног обезбеђења породице и социјалне помоћи или су деца ратних војних инвалида, а у претходној школској години су остварили укупну просечну оцену од најмања 3,00, док су право на бесплатан смештај и исхрану у Дому ученика у Апатину остварили ученици који су били највише рангирани према оствареном општем успеху током школовања и имају пребивалиште или боравиште ван насељеног места Апатин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.