(ВИДЕО) Апатински ђаци прваци учествовали у обележавању Европског дана школског спорта

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину, данас је обележен Европски дан школског спорта. Овај дан обележава се у склопу кампање „Покренимо се“, коју реализује Међународна асоцијација за спорт и културу. Одржава се последњег петка у септембру месецу и има за циљ да се по школама реализују масовне спортске активности, како би се деца заинтересовала за спортски ангажман и физички покренула. Директорка Основне школе, Јасна Павићевић, истакла је да се ова школа самоиницијативно пријавила за учешће у обележавању овог значајног датума.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)

„За ту прилику смо одлучили се да то буду ђаци прваци, пошто су они тек кренули у школу и негде да их уведемо у то како школа функционише и како функционише час физичког васпитања. Наставници физичког васпитања су се понудили да одрже тај час, а Друштво педагога „Душан Силни“ је одлучио да том приликом донира неке поклоне победницима“.

На овом својеврсном јавном часу физичког, учествовало је 150 првака из седам одељења, а они су се, предвођени наставницима физичког, али и својим учитељицама, најпре загревали, радили вежбе, а потом су се такмичили у трчању на тридесет метара, а најуспешнији су добили вредне награде. Час је одржан у Спортској хали „Раде Ратко Вејин“, која се налази у склопу школе.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs