(ВИДЕО) Апатинцима подељено још 300 бесплатних садница белог јасена

Акцију „Посади свој хлад“, коју је покренула НВО Зелени развојни центар, подржала је Апатинска пивара, која је том приликом донирала 300 садница белог јасена грађанима Апатина. Генерални директор Апатинске пиваре, Игор Вукашиновић, рекао је да ће та компанија наставити да подржава активности које имају за циљ очување планете, као и да подршку тим пројектима не дају стихијски, него да је то део њихове стратегије. 

  • Kажу да је за садњу дрвета најбољи моменат био пре 20 година, други најбољи моменат је данас, тако да ми је посебно драго што смо данас овде у Апатину и што ћемо посадити 300 садница белог јасена, као и једно дрво црвеног канадског јавора, којe иначе украшава и заставу Kанаде, додао је Вукашиновић. 

Председница општине Апатин, Дубравка Kораћ, захвалила се Апатинској пивари на доприносу овој акцији, као и многим претходним друштвено одговорним активностима, које подржавају годинама уназад. Она је истакла да се посебан значај највеће компаније која послује у Апатину огледа у томе што су показали спремност да улажу у зелену економију, као и очување и заштиту животне средине. 

  • Можемо да се присетимо њихове велике инвестиције из 2016. године, када је направљен пречистач отпадних вода, а само да бисте имали идеју колико је то важно, отприлике подједнаку количину произведе цео град и Апатинска пивара, додала је Дубравка Kораћ. 

Свечаности поводом поделе садница присуствовали су и представници канадске делегације, амбасадор Kанаде Жил Норман, који је том приликом посадио дрво канадског црвеног јавора у Градском парку, као и директорка Kанадско-српске пословне асоцијације Мирјана Дончић Битон. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије