(ВИДЕО) Апатин домаћин међународног састанка у оквиру пројекта „Талент Магнет“

Magnet Talent

У Апатину је данас почео дводневни међународни састанак учесника Интеррег ИПА прекограничне сарадње у пројекту „Талент Магнет“. Састанак је свечано отворен у Скупштинској сали општине Апатин, а отварању су, осим учесника, присуствовали и представници локалне самоуправе, на челу са председницом општине, Дубравком Кораћ, која је поздравила присутне госте и пожелела им угодан и успешан боравак у Апатину.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


Пројекат „Талент Магнет“ бави се великим друштвеним изазовима насталим услед миграције младих, високообразованих људи, првенствено из малих и средњих градова дунавске регије. Циљ пројекта је решавање изазова „одлива мозгова“ побољшаним управљањем на више нивоа, циљаним политичким инструментима и практичним алатима за привлачење и задржавање талената, а који су прилагођени специфичним потребама локалних средина. Пројекат карактерише транснационална, међусекторска сарадња на више нивоа, од академске заједнице, преко предузећа, политичке администрације и цивилног друштва.

О окупљању у Апатину, више говори Мирјана Ненад, представница водећег партнера за пројекат „Талент Магнет“ из Птуја, Словенија:

„Апатин нам је један веома драг партнер, врло смо поносни да имамо партнера из ИПА држава, ИПА цоунтриес. Пројекат „Талент магнет“ се усредоточава на прибављање и задржавање младих у локалној околини. Желимо да млади који се школују у локалној околини, да овде исто остану после њиховог школовања. То нам је главни циљ нашег пројекта. У пројекту суделују партнери из Немачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Словеније, Хрватске, Мађарске, Србије, Румуније, Бугарске и Босне и Херцеговине и свима је слично то, да млади одлазе из наших околина, и то желимо са овим пројектом мало да променимо. Данас и сутра, у Апатину ћемо имати једну транснатионал wорксхоп, транснационалну радионицу, где ћемо слушати добре праксе из Србије, исто и из Словеније, Хрватске, да видимо како се млади осећају у својим државама, у својим околинама“.

Овај пројекат спроводи се у склопу Дунавског транснационалног програма, уз подршку Европског фонда за регионални развој, који суфинансира Европска унија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs