(ВИДЕО) Апатин: Подршка Министарства трговине, туризма и телекомуникација за развијање наутичког туризма 

Sastanak

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, посетила је општину Апатин, а тема састанка са представницима локалне самоуправе, на челу са председницом општине, Дубравком Кораћ, била је развој туризма на територији општине Апатин.

  • Оно што је био посебан фокус јесте будући Визиторски центар на простору Харчаш чарде која је у претходном периоду руинирана. Међутим, успели смо да завршимо пројектну документацију и да предвидимо место које ће бити Визиторски центар за овај део Горњег Подунавља, као и центар презентације рибарске традиције Апатина. Такође, разговарали смо о перспективама започетог Велнес центра поред Бање Јунаковић и ту смо нашли заједнички став шта су планови са Велнес центром. Просто, потребно је тај објекат, на неки начин, вероватно кроз приватно-јавно партнерство, довршити, и то је оно што је нека перспектива општине Апатин, изјавила је Дубравка Кораћ.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, истакла је како ресорно Министарство има за план да у наредној години акценат стави на развој наутичког туризма, а што је за општину Апатин од нарочитог значаја. 

  • Наша намера је да се у наредном периоду посебно посветимо изградњи пристаништа и марина у Републици Србији. Апатин је већ добио међународно пристаниште. Ми ћемо пружити свесрдну помоћ за проширење ове марине која постоји тренутно и која се показује као јако рентабилна, најавила је министарка и закључила:
  • Ми имамо јако пуно потенцијала и, упркос изазовима и проблемима са којима се суочавамо, туризам је једна од грана привреде која ће у наредном периоду од пет година доживети свој процват и драго ми је да je општина Апатин и њено руководство то схватило. Ми смо зато данас дошли овде да подржимо пројекте који имају једну здраву основу и који заиста могу да донесу добробит и грађанима Апатина, али генерално и нашој туристичкој привреди. 

Видео можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: