(ВИДЕО) Асфалтиране још две улице на територији Града, у току и изградња тротоара

Asfaltiranje

У насељеном насељу Жарковац завршени су радови на асфалтирању улица Народног фронта, у дужини од 235м, и Партизанске улице, у дужини од 185м, док је у Радничкој улици извршено насипање туцаника у дужини од 70м.

Тим поводом, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић, обишао је наведене улице, како би уједно најавио и планове за наредни период.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ми се налазимо у насељеном месту Жарковац и желимо да кажемо да смо завршили асфалтирање две улице, Народног Фронта и Партизанску. Оно што исто желимо да истакнемо да смо урадили и релативизацију једног дела пута у Радничкој улици, на ниво туцаника. Оно што је и даљи план Града је да се наставе овакви радови како у граду, тако и у насељеним местима“, истакао је Зорић.
Такође, у току су и радови на асфалтирању стаза у Блоку 82 на Новој Селенчи, на месту где је нови парк, као и на ободу који спаја улицу Проте Матеје Ненадовића са парком.

С тим у вези, Синиша Борота, помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине, истакао је да је у том делу засађена и 41 врста дрвећа, а да испред сваке саднице постоји табла са називом на ћирилици, латиници и на латинском језику.

„Оно што је специфично за овај парк је то да он такође поседује и елементе арборетума, односно да представља, својеврсну колекцију дрвећа на једном месту, на јавној површини и тако да у исто време испуњава и рекреативну и едукативну функцију“, рекао је Борота.

Након завршетка радова на стазама, у плану је уређење травњака и постављење клупа, како би парк у потпуности добио свој изглед.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: