(ВИДЕО) Бачки Моноштор добија нове мурале

Mural Bački Monoštor

Бачки Моноштор наставља вредно и предано да ради на уређењу и улепшавању својих објеката, у чему највећу улогу има сликар из Београда, Ненад Стојков, који је изразио задовољство што му је већ неколико година уназад поверен задатак у овом пројекту.
„Идеја је била да просто некако пратимо и стављамо птице и животиње које су карактеристичне за ово подручје, за Горње Подунавље. Па тако имамо и црну роду, и пчеларице, сиву чапљу, водомара, јелена, кашикаре и тако даље“, навео је Стојков.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Тренутно је у току осликавање зидова Дома културе и библиотеке у овом насељеном месту, а израда мурала се реализује у склопу пројекта Локалног акционог плана за децу Града Сомбора, о чему је нешто више рекао члан Удружења грађана „Бодрог“ из Бачког Моноштора, Далибор Форгић.
„Ово је Локални акциони план за децу где смо конкурисали, одобрена су нам средства за пројекат, у склопу којега су се осликали мурали на библиотеци. Дошли су нам уметници, на челу са Ненадом Стојковом, из Београда и они су то све са радошћу урадили овде“, истакао је Форгић.
Форгић је додао и да ће се ова добра пракса наставити и у будућности, те да је план да се досадашњи број мурала повећа, а да укупна површина на којима ће исти бити урађени, буде преко хиљаду квадрата.
Такође, као део Локалног акционог плана за децу Града Сомбора, организују се и школице сликања за најмлађе суграђане, који се сваке године радо одазову и заједничким снагама помажу у улепшавању свог места.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs