(ВИДЕО) Богат програм Културног центра „Лаза Костић“

KC Laza Kostić

У сомборском Културном центру „Лаза Костић“ стартује нова сезона различитих програма намењених за посетиоце различите доби. На Сцени за децу и младе „Фабрика снова“, сутра и у суботу, биће одржан Фестивал европског филма, који публици нуди четири пројекције филмова. Нешто више о томе, рекла нам је Весна Шашић, директорка Културног центра.
„Приказаћемо два дугометражна играна филма, „Мy грандфатхер демонс“ и „Мисс Виборг“ и након тога, следећег дана публику очекујемо на пројекцијама филмова Рамона и филма Мурина. Оно што је битно овај програм је бесплатан за наше суграђане. Дакле позивам вас да уживате у европским филмовима и оно што ја као гледалац могу да кажем да европски филм није ништа лошији од америчког филма, западног“, рекла је Шашић.
Када је реч о филму, у складу са Дечијом недељом, 5. и 6. октобра, биће приказана три анимирана филма за наше најмлађе суграђане. Према речима Весне Шашић, Културни центар је припремио и богату позоришну сезону 2023/24. која почиње у суботу, 7. октобра од 17 часова, премијером „Црвенкапе“, а „Фабрику снова“ посетиће и наша чувена позоришна, телевизијска, филмска и гласовна глумица, Љиљана Стјепановић, која ће играти у представи „Госпођа министарка“, истог дана, од 20 часова.
Неизоставни део репертоара ове културне установе су свакако „Сомборске музичке свечаности“, које ће бити реализоване од 19. до 23. октобра, а одржавају се под покровитељством Града Сомбора и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.
„Ове године, изузетно богат интернационални програм. Сви концерти дешавају се у Свечаној сали Градске куће и сви термини концерата су у 19 часова. Богат програм, загребачки солисти, затим нама већ стари гост, Мате Бекавац, Мајред Хики, „Екстра-девичански романтизам“, осам величанствених. Долази нам Симон Трпчевски, кога смо имали прилике да угостимо у неком од претходних издања СОМУС-а, али ове године заиста импозантан програм“, закључила је Шашић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs