(ВИДЕО) Велика изложба паса у Црвенки надмашила очекивања

Izlozba pasa Crvenka

Велика Међународна специјализована изложба немачких овчара, овог викенда, први пут се одржава у Црвенки. Поред учесника из Србије, у Црвенку су овим поводом дошли и такмичари из региона-из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске, али и из Немачке, Белгије, Шведске, Турске и САД-а. Одлуку о најбољима доносе судије које представљају најеминентнија лица из света узгоја немачких овчара, а то су Бернд Вебер, Рајнер Маст и Марко Осман. Такође, учешће на изложби ће узети и пас који је потекао из Црвенке, а широм света се окитио највећим признањима и припада групи изузетних паса међу немачким овчарима, најчувеније одгајивачнице са ових простора, “Теам Панониансее” из Црвенке, која је у власништву Марка Јововића, директора ове изложбе.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


“Ово је једна од највећих манифестација која се одржава тренутно на овом делу Балкана и до сад је нико није направио у оволиком броју. Имамо број од 300 паса, који довољно говори шта смо направили и надам се да ће све проћи у фер и спортском такмичењу”, рекао је Јововић и додао да се нада да ће овај догађај прерасти у традицију.
Поред великог броја посетилаца, манифестацију је посетио и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао задовољство због сјајне организације и великог броја учесника, који су у значајном броју дошли и из иностранства, због чега ова изложба већ у свом првом издању поносно правда опис међународне и позиционира Црвенку, али и општину Кула, на мапу значајних манифестација и у овој области.

“Одгајивачи из Црвенке су иначе познати по резултатима и успесима које праве везано за немачке овчаре. Постојале су изложбе паса у нашој општини, онда је то све прекинуто и сада је практично поново покренуто овде у Црвенки. Иако је прва, ова изложба већ је надмашила све претходне које су организоване у окружењу, тако да сам убеђен да ће и у наредном периоду бити све боља и боља”, изјавио је Миљанић.

Прва такмичарска категорија обухватила је женке од 3 до 6 месеци, а победу је однела Индy Вон Ангстхоф, власника Страхиње Грујића из Младеновца. Он се узгојем паса бави 4 године и истиче сјајну сарадњу са домаћином овог такмичења, Марком Јововићем, из чије одгајивачнице је и потекла мајка ове победнице.

“Драго нам је да смо отворили ову изложбу и надамо се да ће у будућности да показује исто добре резултате као што је овај. Ово је прва данас изложба овој куји, а надамо се да ће да буде не и последње прво место”, каже Страхиња.

Другог дана манифестације, 1. маја, биће одржано полагање радног испита за зреле псе, тзв. „керунг“, који се показао као посебно интересантан за најмлађу публику, где ће посетиоци имати прилику да погледају како пси раде одбрану и напад.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.