(ВИДЕО) Генерална конзулка Црне Горе посетила Сомбор

Sombor

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, приредио је данас пријем за генералну конзулку Црне Горе у Републици Србији, Невенку Ћировић.

Током састанка, у згради Жупаније, градоначелник је представио привредне и туристичке потенцијале града, те културно богатство Сомбора. Разговарали су о продубљавању сарадње побратимљених градова Сомбора и Мојковца, као и успостављању сарадње Сомбора са другим градовима у Црној Гори.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Састанку су присиствовали и Богољуб Јегдић, испред Министарства вањских послова Црне Горе, Лјиљана Тица, заменица градоначелника Сомбора, Силард Јанковић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, као и Драшко Миљић и др Раденко Станић, испред Завичајног удружења Црногораца Сомбора.

Једна од главних тема данашњег састанка била је подршка, са циљем неговања мултикултуралности и мултиконфесионалности, коју Сомбор пружа путем конкурса за удружења која негују идентитет националних мањина, а такође и подршка коју Црна Гора пружа црногорским удружењима у дијаспори.

Учесници састанка разменили су и искустава која су стекли током реализације прекограничних пројеката и посебно су споменули леп пример успоставље сарадње Средње економске школе у Сомбору са школом из Жабљака.

Након званичног пријема, конзулка је у пратњи градоначелника и сарадника, имала прилику да погледа и чује причу о чувеној слици „Битка код Сенте“, а затим је посетила Градски музеј Сомбор и Галерију „Милан Коњовић“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs