(ВИДЕО) Давид Кецман и Тихомир Петровић овогодишњи добитници признања Златно перо Раванграда

Zlatno pero Ravangrada

Јуче је у Великој сали Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор уприличена свечана додела признања Златно перо Раванграда. Награде се додељују поводом 24. маја, Дана Ћирила и Методија – словенских просветитеља, а додељују их Удружење грађана „Раванградско пролеће“ и КЦ „Лаза Костић“. После бројних угледних добитника награде Златно перо Раванграда, ове године је стручни жири у саставу др Стојан Бербер, председник УГ „Раванградско пролеће“, Бранислав Ћурчић, историчар и Весна Шашић, драмска уметница и директорка Културног центра, одлучио да признања понесу Давид Кецман-Дако, књижевник и новинар и проф. др Тихомир Петровић, научни радник и књижевник. Награде су добили за укупан њихов рад који је запажен и ван Сомбора.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Признања је награђенима уручила Весна Шашић. Она се обратила свим присутним гостима и искористила прилику да истакне значај очувања националног, верског и духовног идентитета кроз очување писма и језика.

– Данашњи дан и овај велики празник, права је прилика да се подсетимо колико су важни писмо, писменост, народни језик, колико су они некад, кроз таму векова били значајни и колико су били један, да кажемо светионик, слободе српског народа.

Награђени су се обратили присутнима и истакли значај који ове престижне награде за њих представљају. Након свечане доделе, у част награђених уприличен је концерт лесковачког црквеног ансамбла традиционалне српске музике „Бранко“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs