(ВИДЕО) Данас у Сомбору „Пут око Европе“

Put oko sveta

Као и претходних година, у периоду од 23. до 30. септембра, Град Сомбор богатим програмом и ове године обележава Европску недељу спорта. Више о активностима планираним за наредни период рекла нам је чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић.


-У оквиру ове недеље ћемо имати велики број изузетно лепих, интересантних, како едукативних радионица тако и физичких активности. Ове недеље ће бити одржани бициклистичка тура, кајакашка тура, биће одржана рекреација за жене, спортић за децу, и данас овде у центру града, на Тргу Светог Ђорђа, обележава се „Пут око Европе“, рекла је Нађ Косановић.
Захваљујући овој игри, учесници ће, поред физичке активности имати прилику и да се едукују, те да науче нешто више о Европи, њеним градовима и вредностима.
-Данашња манифестација је један од сегмената Европске недеље спорта. Упознајемо се са Европом, са градовима у Европи. Играмо једну популарну игрицу коју памтимо из нашег детрињства, а који је био некад „Пут око света“. Сад је то „Пут око Европе“. За најуспешније такмичаре приређене су вредне награде, истакао је Милан Стакић, директор сомборског Центра за стручно усавршавање запослених у образовању.
Европску недељу спорта Град Сомбор, по пети пут заредом, обележава у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Олимпијским комитетом Србије, као и Центром за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs