(ВИДЕО) Дечија пијаца у Сомбору окупила велики број малих продаваца

Dečija pijaca

Већ 24 године, Дечија пијаца окупља најмлађе Сомборке и Сомборце на Тргу Светог Тројства. Циљ ове специфичне пијаце јесте да се деца забаве и друже, али и да науче како се зарађује новац. Они излажу своје коришћене предмете, гардеробу, играчке, књиге, које уместо да буду бачени, поново добијају употребну вредност. Посетиоци и купци данас су имали шаренолику понуду.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Деветогодишња Ана Петровић је на својој „тезги“ излагала своју стару, али очувану гардеробу. Наводи да јој је Дечија пијаца веома забавна. Продаја им, како каже, иде доста добро. Ана је већ раније учествовала у овој лепој акцији.

– Ово ми је други пут, ваљда, не знам. Не сећам се. Кад смо били мали исто смо ишли.

Анина школска другарица Дуња Корица, која има десет година, такође је раније већ излагала своје ствари на пијаци, највише одећу и играчке. Прошетала је до других тезги и видела шта све остали излагачи нуде.

– Они исто тако, неки одећу, неки играчке.

Кедвеш Андреј, Дуњин вршњак, наводи да је много пута био у улози продавца и да се увек одазива на ову акцију, јер воли да искористи прилику да се дружи.

– Па добро је, лепо је, занимљиво.

На Дечијој пијаци, деца имају прилику да се од најранијег доба упознају са тиме како функционише тржиште, а и да себи зараде џепарац, а да притом не буде повређено дечије достојанство.

Дечија пијаца ради суботом од 6 до 11 часова, а организатори истичу да су за ред и поштовање правила током трајања пијаце задужени редари, који такође помажу деци при постављању и склањању њихових „тезги“. У улози продаваца, према правилу, могу бити деца до 18 година. Дозвољено је излагање искључиво половних ствари – одеће, обуће, играчака, књига, а продаја хране није дозвољена.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије