(ВИДЕО) Дечија радионица у Градској библиотеци у оквиру „Сомборских зимских чаролија“

Radionica

У оквиру манифестације „Сомборске зимске чаролије“ данас је у просторијама Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ одржана још једна у низу дечијих радионица које су почеле 16. децембра. Запослени из Градске библиотеке наводе да су радионице организоване у сарадњи са Туристичком организацијом Града Сомбора и да је им сврха најпре да се деца упознају и друже, али и да науче понешто ново. О данашњој радионици издвајају да су обрађивали разлику између два календара, с тим да су деца имала прилику да уз њихову помоћ направе стоне календаре који ће им служити у наредној 2022. години.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


На овој, као и на свим претходним радионицама, деци су се читали одломци из књига које су прилагођене њиховом узрасту, а у складу су са темама које се обрађују тог дана. Први део радионица конципиран је управо на читању и анализи прочитаних текстова, како би се деци приближила лепота читања. Други део радионица је увек практичног карактера, где деца направе за себе сувенир који ће понети као успомену на леп распуст који су провели на оваквим манифестацијама.

Врата Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ отворена су за све наше најмлађе суграђане, да учествују не само у радионицама у склопу „Сомборских зимских чаролија“, већ и да узму активно учешће у читању и изнајмљивању књига и тако науче да негују љубав према писаној речи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије