(ВИДЕО) Додељене награде ђацима генерације основних и средњих школа

Најбољи међу најбољима

Град Сомбор и ове године награђује најуспешније ђаке, те је тим поводом градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, у згради Жупаније уприличио свечани пријем за ђаке генерације основних и средњих школа за 2022/2023. школску годину.
Градоначелник Ратковић је овом приликом честитао свим присутнима на досадашњим успесима, а посебно на овој престижној награди, истакнувши да му је изузетно задовољство што Сомбор има како ученике, тако и професоре, који га у најбољем светлу представљају и настављају да негују његов статус једног од водећих образовних центара у Војводини и шире.
“Желим свим ђацима пуно успеха и у даљем школовању, да ли у средњој школи или на факултетима. Сви би ми волели, када заврше своје студије да се врате у наш град и да овде заснију радни однос”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Он је додао да је циљ овог пријема да се похвале сви млади који својим радом и трудом промовишу образовање као једну од највећих вредности, те да ће локална самоуправа и у будућности наставити са овом добром праксом.
Овогодишње признање најбољег међу најбољима и титула 23. стипендисте Града Сомбора, припала је матуранту Средње техничке школе, Лазару Зубовићу, који је рекао нешто више о томе колико је труда и рада потребно да се постане најбољи у својој генерацији.
“Велика количина времена, велика количина енергије, труда, не само мог, него и свих другара, ментора, тренера, професора, учитеља. Огроман труд и огроман успех. Сав тај рад и труд, који је преко дванаест година трајао, велики је успех за целу породицу”.
Као и претходних година, и ове године су сви ђаци генерације из основних школа добили плакету Града, као и новчану награду у износу од 30.000 динара, док су ђаци генерације средњих школа добили плакете са грбом Града Сомбора и 40.000 динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs