(ВИДЕО) Додељено још 120 ауто-седишта

podela sedista

Већ други пут ове године, у Атријуму Жупаније је Савет за безбедност саобраћаја уприличио доделу ауто-седишта родитељима беба рођених током 2021. и 2022. године на територији Града Сомбора. Раније овог месеца, Савет је већ доделио 100 ауто-седишта, а овом приликом додељено је још 120.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Додели су присуствовали чланови Градског већа, Савета за безбедност саобраћаја, као и председник Савета и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић. Ратковић је поздравио присутне и навео да је главни циљ оваквих акција промоција безбедности најмлађих у саобраћају.
Испред Градске управе, члан Градског већа Ђорђе Зорић подсетио је да се ова акција у континуитету спроводи од 2017. године:

– Овај данашњи један леп тренутак, који је приређен овде у Атријуму Жупаније, поводом поделе ауто-седишта за наше најмлађе суграђане. Град, иначе до сада је чинио ове акције и до сада је подељено око 800 оваквих седишта. Ево овом приликом данас се дели 120 седишта.

Зорић је истакао да ће Град и Савет наставити са оваквим и сличним акцијама, а најавио је и да је данас у подне расписан Јавни позив родитељима за доделу бесплатних седишта за бицикла за децу од прве до пете године и биће додељено укупно 200 седишта.

Подсетимо, све ове акције финансирају од наплате казни несавесним возачима. Овим се апелује на све суграђане да поштују саобраћајне прописе и да тиме утичу на повећање безбедности у саобраћају, нарочито наших најмлађих суграђана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs