(ВИДЕО) Друго издање „Сомборица феста“ привукло велики број љубитеља тамбурашког звука

Сомборица фест

Синоћ је у Сомбору, у Великој сали Хрватског дома, одржано друго издање „Сомборица феста“, у организацији Сомборског тамбурашког друштва. Саша Милић, менаџер манифестације, истакао је да је овогодишње, као и прошлогодишње, премијерно издање Фестивала показало да је оваква манифестација била потребна граду Сомбору, чувеном управо по тамбури, те да су је Сомборци прихватили с одушевљењем, о чему је сведочила и бројна публика која се одазвала концерту.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Прошле године смо поставили неке стандарде испод којих више просто нећемо да идемо и мислим да смо ове године то и успели, да у неку руку и надмашимо те стандарде“.

Милић је навео да су, поред локалних тамбурашких оркестара, били присутни и гости из Новог Сада, Суботице и Руме. Као део предфестивалске свечаности, одржана је и занимљива радионица.

„Имали смо једну лепу радионицу градитеља тамбурашких инструмената, где смо имали госте из Србије, из Сремске Митровице, Суботице, али смо имали и из Загреба, из Осијека, тако да смо добили неки међународни карактер, што је јако важно да би овакав један Фестивал растао и напредовао“.

Из Сомборског тамбурашког друштва истакли су захвалност Граду Сомбору, на разумевању и пружању подршке при организацији овакве манифестације, а испред Градске управе овом Фестивалу присуствовала је заменица градоначелника, Лјиљана Тица. Саша Милић изразио је жељу да „Сомборица фест“ постане део традиционалних сомборских музичких манифестација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.