(ВИДЕО) Дубравка Кораћ на конференцији за штампу: Фабрика Бионекс дефинитивно без пиролизе у Апатину

Dubravka

Конференција за штампу председнице општине Апатин Дубравке Кораћ одржана је јуче поводом забринутости јавности услед информације која се појавила да ће компанија „Бионекс“ почети изградњу спалионице смећа на парцели коју је ова компанија купила у Слободној зони општине Апатин.

Дубравка Кораћ навела је да су градом пуштене непроверене информације, са основаном сумњом да су пуштене злонамерно. Како би отклонила бојазан, Кораћ се обратила грађанима путем медија и најпре навела како је ставила примедбу на Студију утицаја на животну средину, а у вези су са инвестицијом компаније „Бионекс“, која је на јавном увиду и то у делу у коме се спомиње спорни процес пиролизе.

„Примедбу сам ставила након детаљног увида у документацију и консултација са стручњацима, верујући да ће та примедба бити усвојена. Разговарала сам такође и са инвеститором, од ког сам и раније добила уверења да пиролиза није планирана у овом погону, а сада смо дефинитивно искључили сваку могућност за то“.

Кораћева истиче да „Бионекс“ наставља изградњу фабрике у складу са прописима из области заштите животне средине, а посебно је радује чињеница да ће у Апатину, по завршетку овог пројекта, бити отворена нова радна места на којима ће се запослити грађани Апатина.

„Приоритет општине Апатин је заштита и промоција специјалног резервата природе „Горње Подунавље“. Подсетићу вас да смо прошле године заштитили рибљи фонд на овом делу тока Дунава, део смо међународног пројекта „Европски Амазон“, а ове године почињемо реализацију градње еколошког центра за посетиоце резервата на Харчашу“.

Председница општине истакла је одлучност локалне самоуправе да не дозволи никакво угрожавање природних богатстава општине Апатин, али да исто тако неће дозволити локалним групама да дижу панику измишљајући неки нови „Рио Тинто“. Политика ових група је, како каже, заснована на манипулацијама и лажима и није у интересу грађана општине Апатин.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs