(ВИДЕО) Европска вицешампионка Драгана Јовановић придружила се Боксерском клубу Сомбор

Boks

Данас је свој први тренинг у новом клубу имала седамнаестогодишња Драгана Јовановић, која ће од сада бити члан Боксерског клуба Сомбор, под будним оком тренера Стојана Кнежевића.

Ова Новосађанка наводи да се боксом бави већ пет година.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


-Прво сам била у клубу „Војводина“, па сам прешла за „Обилић“ Зворник, а сада сам се, ипак, за Сомбор определила.
Нјен улазак у свет бокса је, како наводи, почео из рекреативних разлога, а онда је на наговор тренера одлучила да учествује у такмичењима. Да ова одлука није била погрешна, сведоче Драганини успеси.

-Сада ће ми бити пето европско првенство како идем, имам две европске медаље. Сребрну из Софије и бронзану из Грузије. Пет пута сам првакиња државе и Војводине и освојила сам 2019. Куп нација.

Када су у питању планови за будућност, млада боксерка амбициозно улази у припреме за предстојећа важна такмичења, на којима се нада успесима и медаљама.

-Тренутно се спремам за омладинску Златну рукавицу, а циљ ми је Европско у априлу, које ће се одржати у Софији, у Бугарској, а на крају године ме очекује светско првенство.

О томе зашто је изабрала баш Сомбор и овај клуб да у њему даље развија своју спортску каријеру, Јовановић истиче да је предност Сомбора што овде може да похађа адекватну школу и усклади своје школске и спортске обавезе. Ипак, важнија од тога је чињеница да је дошла у клуб који је шампион Србије у боксу.

-Тренутно се Сомбор води као најбољи клуб, тако да сам се определила за њих и надам се да ћу овде успети. Хвала пуно тренеру Стојану, као и мом тренеру у Новом Саду, Зорану Бачулову, што ме тренирају и што ме спремају за такмичење.

У Боксерском клубу „Сомбор“ предано и посвећено се негују нови шампиони, а резултат је очигледан. Заслуге и одликовања стижу са свих страна, а прикључивање најбољих из ове бранше баш сомборском клубу говори у прилог овој тези.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије