(ВИДЕО) „Европска недеља мобилности“ и ове године у Сомбору промовише здраве стилове живота

Plakat

Град Сомбор се и ове године укључио у обележавање Европске недеље мобилности са циљем да подстакне што више суграђана да у својој свакодневици појачају физичку активност и да користе кретање без употребе фосилних горива.

Тим поводом, данас је организована промоција Европске недеље мобилности где су грађани могли потпуно бесплатно да провере ниво шећера у крви, крвни притисак и да поразговарају са стручним лицима о здравом начину исхране, физичким активностима и о другим видовима побољшања начина живота.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Сваке године од 16. до 22. септембра широм Европе се обележава „Европска недеља мобилности“. Циљ ове манифестације јесте да промовишемо немоторизоване облике кретања, да више се крећемо пешке, возимо бицикло, природне облике кретања користимо како би били здравији. Кроз ову манифестацију смо припремили низ програма којима желимо нашим суграђанима подићи свест колико је лепо бавити се спортом и бити у природи“, рекла је Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа задужена за спорт, омладину и здравство.

У оквиру Европске недеље мобилности, од 16. до 22. септембра, у плану је да се у Сомбору одрже кајакашке туре, рекреација за жене, спортић за децу, промоција здравих стилова живота, промоција спорта, а четвртак 22. септембар резервисан је за Дан без аутомобила, када се позивају суграђани да превоз фосилним горивима замене бициклом или ходањем.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.