(ВИДЕО) Екипа Кљајићева победник „Сеоских спортских игара“

Seoske sportske igre

У организацији Спортског савеза Србије и Спортског савеза Града Сомбора, данас су у насељеном месту Стапар, одржане „Сеоске спортске игре“, које су окупиле велики број такмичара.
Поред домаће екипе, на данашњем надметању, учествовала је и екипа Кљајићева, а по речима председника Спортског савеза Града Сомбора, Зорана Бојића, циљ манифестације је да се и ван градова, људи покрену и почну бавити спортом, као једном од здравих навика живота.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Циљ ових игара, у принципу, јесте да се на селима, тако и у граду, одржавају неке спортске активности, и активних и неактивних људи. Због тога имамо шансу да села нам мало поживе, везано и за спорт и за омладину, мало пробудимо у њима тај неки спортски дух“, истакао је Бојић.
Председница Спортског савеза Војводине, Јасмина Јурас, изразила је задовољство што је ова манифестација постала сада већ традиција, као и да је такав вид такмичења подједнако важан за промоцију спорта и на глобалном нивоу.
„Познато је да после неког спортског бављења, односно, професионалног, људи идаље настављају да се баве спортом и велико им је задовољство да се друже и такмиче. Ово су моменти када се заиста скупљају на једном месту и показују шта могу да ураде или да се такмиче за своје место, за своју општину“, напоменула је Јурас.
На „Сеоским спортским играма“ учесници су имали прилику да покажу своју физичку спремност у укупно девет дисциплина, односно, у фудбалу, одбојци, шаху, скоку у даљ, бацању камена са рамена, надвлачењу штапа и конопца, затим на полигонима, као и у обарању руку.
Након такмичарског дела, уприличено је проглашење победника, а титулу успешније екипе понели су представници Кљајићева, који су захваљујући својим резултатима, освојили пласман на Регионално такмичење, које ће се одржати у Богатићу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs