(ВИДЕО) Завршена акција порибљавања – следе нова улагања у Сомбор

Poribljavanje

Данас је, у реализацији Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“, на Великом бачком каналу у Сомбору завршена акција порибљавања. Тим поводом, на терен су изашли председник Скупштине града Сомбора, Зоран Рус, члан Градског већа за област пољопривреде, Борис Буловић и в.д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић.
„Разлог данашњег изласка овде на излетиште Тромеђа је порибљавање овог дела Великог бачког канала, што ће сигурно омогућити неку еколошку равнотежу и обогаћивање рибљег фонда. Сада смо договорили са директором Срђаном да овде направимо и пулт овај понтоне за пецање, да би Сомбор у своју туристичку атракцију могао да уврсти и пецарошка такмичења“, рекао је Зоран Рус.

Такође, он је подсетио и да је у току ревитализација каналске обале од Апатинског моста до Тромеђе, чиме ће се допринети додатном уређењу овог простора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Како наводи Срђан Кружевић, Сомбор је једно од највећих градилишта „Вода Војводине“, а у наредном периоду планирана су и нова улагања.

„Данас смо у ваш канал овде у Сомбору пустили 4000 комада млађих, односно 4000 комада јединки које ће свакако бити једна добра атракција за све оне који буду овде долазили у будућности да пецају. Ја желим да вам кажем да је Сомбор највеће градилиште, ако тако могу да назовем Вода Војводине“, истакао је Кружевић.
Он је током обиласка рекао и да је захваљујући локалној самоуправи и Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, за различите пројекте овде опредељено око 150 милиона динара, те је додао и да је један од циљева пловни канал од Новог Сада до Бездана.

„Оно што желим такође да напоменем јесте да ћемо улагањем и новим средствима успети да направимо од Сомбора оно што генерално грађанима Сомбора и припада. као што ми је мој пријатељ Зоран рекао, Ви овде немате реке, вама је канал једина река, ми ћемо се заиста потрудити да у току следеће године направимо овај канал да буде и леп на око и да буде заиста плован, да ту можемо превозити и робу и људе, да то буде и рекреативно и туристички, а наравно и привредно развијено подручје“, закључио је Кружевић.

У току ове године, порибљавање је вршено на 24 локације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs