(ВИДЕО) Завршен Предфестивалски програм – вечерас свечано отварање 5. „Сомборског филмског фестивала“

деца, анимација

У оквиру петог по реду „Сомборског филмског фестивала“, у Културном центру „Лаза Костић“ Сомбор, уприличен је Предфестивалски програм. Током тродневног програма, уприличене су радионице анимираног филма под називом „Артеду анимација“, а више о истој, рекла нам је Ана Недељковић, водитељка радионице.

„Идеја је да им покажемо како да направе анимирани филм у техници која се зове „стоп мотион“ анимација. То је супер забавна техника, где они своје цртеже, разне облике и материјале које нађу могу да искористе да направе свој анимирани филм“, рекла је Недељковић.

Презентација радова насталих на радионици, уприличена је у Биоскоп Културног центра, а током трајања Предфестивалског програма, приказана су и четири филма, „Цврчак и мравица“ у режији Луке Рукавине, „Момак и девојке“ Ивице Видановића, „Хероји“ Горана Николића и „Мрак“ Душана Милића.

Вечерас, 11. јула, са почетком у 21 час, биће уприличено свечано отварање Фестивала, а према најави организатора, отвориће га наша прослављена глумица Љиљана Стјепановић.

Видео: https://www.instagram.com/reel/CujZxLQqOQU/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs