(ВИДЕО) Загревање за Филмски фестивал: Одржана радионица „Kако се гледа филм – мала школа бонтона“

Projekcija - filmski festival

У оквиру предфестивалског програма 4. по реду Сомборског филмског фестивала, данас је у Великој Сали Kултурног центра „Лаза Kостић“ одржана радионица за децу под називом „Kако се гледа филм – мала школа бонтона“.

Била је то прилика да се млади упознају са неким правилима када је филм у питању али и да науче да постоје и неки други углови из којих се филм може посматрати: “Ми гледамо филм на други начин, а идеја ове радионице је да ове млађе упутимо како би могли да гледају филм, како има смисла гледати филм и како на један креативнији и разумнији начин да се гледа филм и да се филм научи да се појми у неким младим годинама“, рекао је Зоран Јанковић, филмски критичар.

Директорка KЦ „Лаза Kостић“, Весна Шашић, истиче велико задовољство што коначно почиње Филмски фестивал те да су за почетак изабрани баш они најмлађи: “Нисмо заборавили ни нашу најмлађу публику, тако да данас почиње прво предфестивалско вече, и ево нас управо за неколико минута почиње радионица“Kако се гледа филм – мала школа бонтона“, феноменални Ђорђе Бајић и Зоран Јанковић, филмски критичари из Београда“, рекла је Шашић.

Након радионице, у атриуму Градске куће емитован је филм „Лето када сам научила да летим” у режији Радивоја Андрића, који представља адаптацију истоимене књиге Јасминке Петровић. Овај филм је освојио Награду Европске асоцијације филма за децу (ЕЦФА) за најбољи европски филм на фестивалу БУФФ у Малмеу.

Сјајну глумачку екипу чине талентована млада глумица Kлара Хрвановић, а подршку су јој пружиле искусне колеге Олга Одановић, Жарко Лаушевић и Сњежана Синовчић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.