(ВИДЕО) Затворен „Сомборски салон“

Somborski salon 2023

Једна од најпосећенијих културних манифестација у граду, „Сомборски салон“, синоћ је и званично затворена. Ове године, пријављено је било 45 аутора са једним или више радова, а селектор Салона, ликовни критичар Сава Степанов, у поставку изложбе уврстио је радове 24 аутора, односно укупно 41 рад. Овогодишња победница је Беатриса Метлић, пензионерка из Сомбора, док су Награду публике, по први пут, поделиле две уметнице које су добиле једнак број гласова, а то су Светлана Зарић и Тијана Тркуља.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Пети пут заредом делимо Награду публике и први пут имам ту част да је поделимо између две уметнице. У питању су Светлана Зарић, са делом „Жути човек“ и Тијана Тркуља са делом „Светлост љубави“. Ове године је, ја мислим, преко 600-700 људи гласало, али сваке године расте број и посетилаца и уметника. Ја мислим да Сомбор кроз овај неки пресек може да види где се налази у односу на остале градове, па богами и у односу на регион“, рекла је Слађана Драгичевић Трошић, уредница програма.
Реализација „обновљеног“ Сомборског салона започета је пре једне деценије, после дуготрајнијег периода неодржавања ове манифестације, чиме је омогућено представљање читавог низа младих и „нових“ стваралаца. Узевши у обзир да број учесника и посетилаца из године у годину континуирано расте, јасно је да је будућност овог програма светла и сигурна.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs