(ВИДЕО) Зорана, Мила и Миња представнице Апатина на такмичењу ,,Србија у ритму Европе”

Манифестација ,,Србија у ритму Европе” одржава се од 2008. године и осмишљена је у складу са Европском повељом о учешћу младих у јавном животу на локалном и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе РС и Акционим планом за младе.

И ове године, општину Апатин представљаће талентована певачица Зорана Мрђа, а подршка ће јој бити мажореткиње Мила Врачар и Миња Лазић.

Према речима Игора Карадаревића, директора програма ,,Србија у ритму Европе”, Апатинке, с обзиром на искуство и високо заузето треће место прошле године, имају реалне шансе да манифестацију ове године доведу у Апатин. 

  • Девојка која пева за Апатин већ годинама је на Првој српској телевизији, у оквиру програма ,,Србија у ритму Европе” и ми је сматрамо нашим пројектом, заједничким пројектом са општином Апатин. Високо место је заузела са својом другарицама прошле године на такмичењу, а самим тим смо сада желели да је видимо у неком новом светлу. Отишли смо на земљу која до сада није била репрезент општине Апатин и добили су Краљевину Данску, открио је Карадаревић.

Зорана Мрђа, која четврту годину за редом нема конкуренцију у певању, презадовољна је песмом коју су добиле за извођење, а са нама је поделила своје искуство из претходних тамичења.

  • Ја сам кроз ово такмичење за ове три године много тога научила везано за певање. Радили смо доста тога са професором Милошем Марковићем. Он ме је научио и неке технике певањан и некако, јако сам срећна због тога што сам поново део свега овога. 

Како сазнајемо од Радована Ђукића, заменика председнице општине Апатин, локална самоуправа и ове је године радо узела учешће у програму ,,Србија у ритму Европе”, с надом да ће ова општина бити идући домаћин манифестације.

  • Надам се да ће ове године победити. Ево, чули смо од Игора да су добиле Данску да представљају на такмичењу, тако да се надам да ће и отпутовати у Данску, тачније да ће победити и добити наградно путовање, рекао је Ђукић. 

Такмичење ,,Србија у ритму Европе” из године у годину расте, а са свим изабраним представницима месецима пре саме манифестације раде стручњаци из продукције програма, што за младе таленте представља незаборавно искуство.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије