(ВИДЕО) Изложба „Ватрогасци, позор!“ у Музеју Подунавских Шваба

Vatrogasci pozor

Синоћ је, у Сали за тематске изложбе Музеја Подунавских Шваба, уприличено отварање изложбе „Ватрогасци, позор!“. Директор Градског музеја Сомбор, Давид Фирањ, истакао је да изложба сведочи о развоју противпожарне опреме, значају удруживања становништва на превентиви и заштити од пожара, те активном учешћу ватрогасаца у животу локалне заједнице.
„Овом изложбом смо желели да укажемо част добровољним ватрогасним друштвима, која делују 150 година на простору наше општине и њиховој племенитој делатности и посвећености добробити заједнице, где континуирано и свакодневно стављају свој живот на коцку 00.46“, рекао је Фирањ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Фирањ се такође осврнуо и на подршку коју је Градски музеј добио за реализацију ове изложбе.
„Ја бих искористио прилику да захвалим Граду Сомбору, градоначелнику, Антониу Ратковићу, који су определили средства за реализацију ове изложбе, добровољним ватрогасним друштвима захваљујући којима смо дошли до значајних артефаката и предмета који чине суштину и базу ове поставке, као и Музеју Војводине, Музеју Града Новог Сада и Музеју хрватског ватрогаства“, истакао је директор сомборског Музеја.
Ауторка изложбе је Мирослава Ћаћић, кустоскиња историчарка у Градском музеју Сомбор, а сви заинтересовани грађани, поставку могу да погледају до 5. новембра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs