(ВИДЕО) Индустријска зона у Сомбору добро место за будуће инвеститоре

Antonio Ratković

Индустријска зона, Јединствено управно место, прекогранична сарадња, као и даљи развој Града Сомбора, биле су теме данашњег састанка, одржаног у Жупанији, поводом посете покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу-Александра Софића. Сасатанку су, испред Града, присуствовали градоначелник-Антонио Ратковић, начелница Градске управе-Јелена Велебит, као и посланици у Скупштини АП Војводине.

Након састанка, покрајински секретар обишао је Индустријску зону и фабрику „Гума С“, која је од Секретаријата добила значајна средства за отварање нових радних места.
Тим поводом, градоначелник је изразио задовољство што је покрајински секретар имао прилику да се увери у све оно што је реализовано у Индустријској зони захваљујући сарадњи локалне самоуправе и Секретаријата.

„Обишли смо Индустријску зону, представили пројекте који су нам од значаја за наредни период и драго ми је што је секретар Софић видео све оно што смо урадили у Индустријској зони, уз помоћ Покрајинске владе и Града Сомбора и који су наши планови с обзиром да у наредном периоду планирамо да конкуришемо са саобраћајницом П6 како би још парцела у јавној својини Града било доступно потенцијалним инвеститорима“, рекао је Ратковић и додао да га радује што је секретар видео и једно велико градилиште фирме „Проџети“, која полако креће са изградњом своје фабрике.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Покрајински секретар Александар Софић истакао је да Секретаријат улаже више од 300 милиона динара у опремање индустријских зона, а да је план за наредни период куповина нове опреме за привредна друштва. Захваљујући подстицајним средствима Покрајинске владе, фабрика Гума С, која тренутно запошљава 120 радника, купила је парцеле од Града Сомбора на којима планира проширење погона.

„Поред средстава која су предвиђена за индустријске зоне, предвидећемо и средства за куповину нове опреме привредним субјектима па смо тако данас обишли и привредно друштво „Гума С“, предузеће које је ранијих година на конкурсу Секретаријата за нова радна места аплицирало, где су добили средства у износу преко 16 милиона динара, чиме смо омогућили фирми, која је у том тренутку запошљавала 60 запослених, обезбеди нових 35 запослених лица, а данас имају 122 запослених. У сарадњи са Градом Сомбором купили су још једну парцелу, планирају да ту прошире производни погон што показује да су мере које је Покрајински секретаријат у претходном периоду спроводио више него ефикасне“, истакао је Софић.

Током састанака било је речи о примени Закона о електронској управи који предвиђа процес електронске писарнице, али и осталим иновацијама рада у локалним самоуправама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије