(ВИДЕО) Крос РТС-а сутра у Сомбору

Kros

Од 2019. године, Сомбор је домаћин једне од најмасовнијих атлетских манифестација у Србији, Крос РТС, који ће се и ове године одржати у нашем граду.

Преко 2000 учесника такмичиће се у 27 трка које се налазе у званичном програму Европске атлетске асоцијације, а по први пут Караван РТС-а кренуће из Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Драго нам је да се РТС крос опет организује овде код нас, јер знамо да је атлетика један од базичних спортова којим свако дете и треба да почне да се бави када се одлучује за неки спорт“, рекла је Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа.

Крос РТС се сматра за најмасовније атлетско такмичење у југоисточном делу Европе, а стаза у Сомбору ће бити као и прошле године у парку код Железничке станице, док ће смештај учесницима трке из Региона, као и репрезентативцима Србије и екипи РТС пружити Дом ученика у Сомбору.

Како истиче директор РТС кроса, Стеван Ковачевић, у главној трци ће учествовати велики број врхунских тркача из Србије.

“Очекујемо да ће у трци на 5000 м наступити наши најбољи дугопругаши, мада је тог дана још једно важно такмичење недалеко одавде. Такође очекујемо да ће доћи и наше најбоље сениорке које ће трчати на 3000м“, рекао је Ковачевић.
Велику подршку у организацији овог такмичења дао је и Спортски савез Града Сомбора, а председник Савеза, Зоран Бојић, истиче и једну новину када је „РТС крос“ у питању.

“Овде су две ствари најбитније, прво што ћемо имати први пут трку обележену децом са посебним потребама и што ће то бити први пута да караван РТС кроса креће из Сомбора“, истиче Бојић.

Свечано отварање и прва трка заказани су у суботу у 9.40h, а после трке најмлађих уследиће поздравне речи организатора и домаћина, те ће потом уследити трке средњошколаца и сениора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs