(ВИДЕО) Кула: Отворен први „Енергетски инфо центар“ у Србији

Energetski info centar

У Кули је отворен први „Енергетски инфо центар“ у Србији који је реализован у оквиру пројекта Министарства рударства и енергетике, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) „Боља енергија“ и општине Кула. Свечаном отварању присуствовали су Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике, Брук Ајшам, директорка УАСИД мисије у Србији и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.
Према речима министарке Ђедовић Хандановић, отварањем овог „Енергетског инфо центра“, грађани ће бити у могућности да се ближе и у целости информишу о енергетској ефикасности.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Улагање у енергетску ефикасност је исплативо и економски, али и еколошки и драго ми је да све више локалних самоуправа то препознаје, наравно и грађана. Кула је у овом смислу пионир, јер ћемо први овакав Информативни центар, односно услужни центар добити баш у овој општини и за потребе њених грађана“, рекла је ресорна министарка.
Кроз ову дигиталну платформу, грађани ће моћи да се информишу које су то мере које су најисплативије у стамбеној јединици у којој живе, колико оне коштају, али и за колико година ће им се исплатити инвестиција.
Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, захвалио се на поверењу, што је управо Кула пионир овако великог пројекта.
„Трудићемо се да општина Кула буде општина пре свега инспиративних и нових пројеката и да ћемо у будућности имати подршку и наше Владе и Министарства, али и једне значајне организације као што је УСАИД“, поручио је Миљанић.
Брук Ајшам, директорка УАСИД мисије у Србији истакла је да са ресорним Министарством кроз пројекат „Боља енергија“ заједно раде на томе да Србија пронађе права и паметнија енергетска решења, те да се нада да ће овај модел енергетских инфо центара бити поновљен и реплициран широм наше државе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs