(ВИДЕО) Културни центар „Лаза Костић” организује богат програм у оквиру манифестације „Музеји за 10”

Vesna

Као и сваке године, Сомбор традиционално учествује у националној манифестацији „Ноћ музеја”, а паралелно са овом, у Сомбору се одржава и пратећа манифестација „Музеји за 10”, која ће бити обогаћена мноштвом различитих културно-уметничких садржаја. У оквиру манифестације, Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор употпуниће програм, а о активностима које КЦ организује говори директорка Весна Шашић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Припремили смо богат програм за овогодишњу манифестацију. Пре свега, у нашој Великој галерији можете погледати изложбу Живка Ђака, веома важног српског сликара. Изложбу ће отворити Јерко Денегри, теоретичар уметности, један од највећих ликовних критичара на пољу бивше Југославије. Такође, очекујемо и породицу Вићић, власнике колекције радова Живка Ђака на отварању. Осим ове изложбе, очекује нас и наступ Удружења балетских уметника Србије и то конкретно грађани Сомбора моћи ће да виде две кореографске минијатуре. То су „Екологија односа” ауторке Мине Ћирић, добитнице Награде охрабрења, као и наступ Александре Аризановић и то са представом „Врпца”. Она ће бити изведена на Тргу Светог Тројства. И поред ове представе „Врпца”, ту је и кореографска минијатура „О љубави”, коју ће Александра Аризановић извести у Галерији „Милан Коњовић”.
Током трајања манифестације, на Тргу уметника (између Галерије Милан Коњовић и Змај Јовине улице, а у непосредној близини Галерије КЦ), биће постављен фото-рам са натписом „Ноћ музеја 2022 – КЦ „Лаза Костић“ Сомбор, са пригодним амбијентом за фотографисање, како би посетиоци имали лепу успомену са овог догађаја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.