(ВИДЕО) Културни центар „Лаза Костић” организује богат програм у оквиру манифестације „Музеји за 10”

Vesna

Као и сваке године, Сомбор традиционално учествује у националној манифестацији „Ноћ музеја”, а паралелно са овом, у Сомбору се одржава и пратећа манифестација „Музеји за 10”, која ће бити обогаћена мноштвом различитих културно-уметничких садржаја. У оквиру манифестације, Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор употпуниће програм, а о активностима које КЦ организује говори директорка Весна Шашић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Припремили смо богат програм за овогодишњу манифестацију. Пре свега, у нашој Великој галерији можете погледати изложбу Живка Ђака, веома важног српског сликара. Изложбу ће отворити Јерко Денегри, теоретичар уметности, један од највећих ликовних критичара на пољу бивше Југославије. Такође, очекујемо и породицу Вићић, власнике колекције радова Живка Ђака на отварању. Осим ове изложбе, очекује нас и наступ Удружења балетских уметника Србије и то конкретно грађани Сомбора моћи ће да виде две кореографске минијатуре. То су „Екологија односа” ауторке Мине Ћирић, добитнице Награде охрабрења, као и наступ Александре Аризановић и то са представом „Врпца”. Она ће бити изведена на Тргу Светог Тројства. И поред ове представе „Врпца”, ту је и кореографска минијатура „О љубави”, коју ће Александра Аризановић извести у Галерији „Милан Коњовић”.
Током трајања манифестације, на Тргу уметника (између Галерије Милан Коњовић и Змај Јовине улице, а у непосредној близини Галерије КЦ), биће постављен фото-рам са натписом „Ноћ музеја 2022 – КЦ „Лаза Костић“ Сомбор, са пригодним амбијентом за фотографисање, како би посетиоци имали лепу успомену са овог догађаја.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије