(ВИДЕО) „Кумови“ победници 26. „Личких ока“

Ličke oke Kolut

Протеклог викенда, на стадиону Фудбалског клуба „Јединство“ у насељеном месту Колут, одржана је 26. по реду манифестација „Личке оке“. Испред локалне самоуправе, програм је отворио члан Градског већа, Ђорђе Зорић.
Према речима једног од организатора, Милоша Мандића, циљ ове манифестације јесте очување вере, културе и традиције, али превасходно обичаја који су донети из старог завичаја, Лике.
„Правимо и правићемо и даље једну манифестацију која ће бити на понос Града Сомбора, нашег Колута. Дружићемо се. Ми смо Личани, веома смо поносни на то и чуваћемо то“, истакао је Мандић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Посетиоци су уживали у 8 дисциплина, и то у: трци у џаковима, трчању по брвну, вучењу куке, претезању штапа, обарању руке, бацању камена с рамена, пењању уз стожину и надвлачењу конопца, а учешће је узело десет сениорских и две јуниорске екипе, док су најуспешнији били „Кумови“ из Бачког Брестовца.
Традиционалне „Личке оке“ организоване су од стране Месне заједнице „Колут“, а под покровитељством Града Сомбора и Туристичке организације.
„Искористио бих прилику да се захвалим Граду Сомбору на спонзорству и подршци коју су нам дали да ово изорганизујемо у овако лепом амбијенту“, рекао је Ерцег, који се уједно захвалио и његовим колегама из организације.
Становници Колута и њихови посетиоци, у вечерњем делу програма, уживали су у музици Браће Росић и Прелџија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs