(ВИДЕО) „Лемеш кулен фест“ окупио велики број посетилаца

Lemeski kulen

У организацији Удружења грађана „Лемешки кулен“ и Месне заједнице „Светозар Милетић“, а уз подршку Града Сомбора, одржана је традиционална манифестација „Лемеш кулен фест“. Догађају су присуствовали министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Душанка Голубовић, покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић са сарадницима.
Дарија Кисић, ресорна министарка, истакла је, да су једна од посебности наше земље управо кулинарска умећа и различите гастрономске посластице, док је Лемешки кулен симбол Светозар Милетића.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Лемеш кулен фест“, сваке године, помера границе у квалитету приказаних производа и посећености грађана. Овај гастрономски догађај је и симбол заједништва, јер су бројни народи који живе у Светозар Милетићу, заједно окупљени, приказали своје производе, културу и традицију.
Градоначелник, Антонио Ратковић, се током свог обраћања пред присутним гостима и домаћинима, осврнуо на труд свих оних који желе да својим пословањем кроз традицију, културу, историју, допринесу Граду Сомбору, привлачећи туристе и стављајући га на туристичку мапу света.
Циљ ове манифестације је промоција Лемешког кулена, аутентичног бренда Светозар Милетића, производа са заштићеним географским пореклом, чија се рецептура преноси са генерације на генерацију.
Поред самог кулена, посетиоци су могли да купе и друге сухомеснате производе и пића, као и производе старих заната и рукотворина, а уприличен је и богат културно – уметничким и музички програм.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs