(ВИДЕО) Локална самоуправа наградила најуспешније младе спортисте и њихове тренере

Школски и клубски спорт млађих категорија на нивоу општине Апатин током претходне године подигли су се на виши ниво, а захваљујући преданости деце и њихових тренера и наставника, остварени су и значајни резултати. С тим у вези, локална самоуправа организовала је пријем за младе спортисте који су у претходих неколико недеља у Апатин донели медаље са републичких такмичења. Међу најуспешнијима нашла се ученица ОШ „Жарко Зрењанин“, Леа Кокаи, која је у конкуренцији девојчица до осам година освојила прво место и победнички пехар са максималним учинком од седам победа из исто толико одиграних партија.

  • Наравно да подршка локалне самоуправе пуно значи, пре свега зато што мој клуб, односно и Леин клуб, који је основан пре две године је добио просторије у Канцеларији за младе где вршимо тренинге. Имамо преко 40 полазника. Из тог кванититета израста и један квалитет. Није само Леа једина. Она има сад тренутно набоље резултате. Има још двоје, троје деце који озбиљно прете да ће направити добар резултат у будућности, изјавио је за 025инфо Синиша Гајчин, Леин тренер.

Петар Бурсаћ, тренер млађих категорија ФК „Младост“ није крио задовољство историјским успехом, државним златом, којим су се окитили млади апатински фудбалери, а који према његовим речима вредно тренирају целе године. 

  • Ово је једно велико такмичње које траје скоро целе године. Оно почиње у септембру месецу, траје све до маја. У мају се игра завршно првенство на Златибору и мислим да смо ми показали, ја сам и говорио за ову генерацију да је јако талентована, и мислим да смо доказали својим радом и трудом да све може да се оствари, рекао је Бурсаћ.

Сем Лее и младих фудбалера, пријему су присуствовали и пригревачки рукометаши, а који су испред ОШ „Младост“ на републичком нивоу заузели вицешампионску позицију.

Према речима Радомира Радујка, председника Спортског савеза општине Апатин, успеси које су постигли млади спортисти значајни су, не само за њих и за њихове тренере и наставнике, већ и за целу општину Апатин.

  • Ми смо, ето, спремили преко Спортског савеза, у сарадњи са општином Апатин, пригодне поклоне, ваучере, које ће моћи деца и тренери да искористе у спортској продавници за куповину спортске опреме. На тај начин желимо да им се захвалимо за оно што су постигли, те да им дамо мотив да буду још бољи, истакао је Радујко.

Након акцента који је Спортски савез општине Апатин претходне године ставио на женски спорт, ове године посебна пажња ће, кроз помоћ и подршку, бити пружена спортовима за млађе категорије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије