(ВИДЕО) Малишани из Сонте добили комплетно реконструисан и новоопремљен вртић

vrtić

Комплетно реконструисан и новоопремљен вртић у Сонти поново је отворио врата за сву своју децу. У питању је трећи објекат ПУ „Пчелица“ на територији општине Апатин, а који је, након изградње јаслица, захваљујући локалној самоуправи, потпуно адаптиран.

  • Ради се о пројекту вредности преко 25 милиона динара. Комплетно је завршен, купљена је нова опрема, тако да заиста мислим да ће малишани бити срећнији у овом новом простору, изјавила је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

Како сазнајемо од Милке Слијепчевић, педагога ПУ „Пчелица“ Апатин, у полудневном боравку објекта у Сонти тренутно има 42 деце, узраста од 4 до 6,5 година, већина њих похађају припремни предшколски програм, а захваљујући адаптацији, сонћански малишани имају далеко боље услове за игру и учење.

  • Реконструкција је урађена тако да је заиста примерена детету, намештај такође. То је нешто што нама сада, везано за наше правилнике, је врло важна ствар. Дакле, физички услови и простор у коме деца бораве су јако важни за њихов развој и напредак, објашњава Слијепчевић.

Према речима Дубравке Кораћ, председнице општине Апатин, након стварања бољих услова у предшколским установама, на реду су улагања у установе образовања, првенствено у реконструкцију ОШ „Жарко Зрењанин“.

  • Ја се искрено надам да ћемо у току наредне године обезбедити средства за реконструкцију основне школе у Апатину. Имамо одређене преговоре са Покрајинском владом на ту тему, и то је заиста наш највећи циљ у наредном периоду. Други циљ се односи на енергетску ефикасност објеката из области образовања. Пре свега, идеја је да сви објекти у наредној години пређу на гасно грејање, јер садашњи енергенти које користимо заиста нису у складу са еколошким стандардима, најавила је председница општине.
https://youtu.be/vcUe_U7MZT8
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs