(ВИДЕО) Мађарска национална заједница прославила празник Светог Иштвана

miholjsko leto

Јуче је у Сомбору, уз подршку локалне самоуправе, Мађарска национална заједница у Србији, прославила празник Светог Иштвана. Испред Града, догађају су присуствовали градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, помоћник градоначелника за област месне самоуправе, Атила Прибила и помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


У Цркви Светог Стјепана краља, одржана је миса, након чега је уследило окупљање испред зграде Жупаније, где је организатор прославе из Удружења за развој Западнобачког округа „Подунавље“, Петер Иштван, поздравио све присутне и захвалио се Граду Сомбору на подршци.
Дефилеом богатих, традиционалних народних ношњи кроз Главну улицу у Сомбору и „Чардаш“ плесом, који се одиграо на Тргу Светог Ђорђа, обележен је крај прославе. Музички ритам је давао дувачки оркестар КУД „Купусина“, а учешће у дефилеу су узела културно-уметничка друштва из Дорослова, Богојева, Купусине, Бездана, Телечке, Светозар Милетића, Станишића, Свилојева, Чонопље, Риђице, Апатина и Бачког Моноштора.
Прослави су присуствовали још и представник Амбасаде Мађарске, Даниел Нађ, председник Културног савеза војвођанских Мађара, Арон Шуташ, посланица у Скупштини АПВ, Ева Дубац, члан Извршног већа Националног савета војвођанских Мађара, Ерика Кабок и члан Националног савета Мађара, Тимеа Ленерт.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs