(ВИДЕО) Министар Вања Удовичић најавио нова улагања у апатински спорт

Vanja sa rukometašicama

Данас је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, са својим сарадницима угостила министра спорта и омладине, Вању Удовичића и покрајинског секретара за спорт и омладину, Данета Басту.

Они су обишли Средњу техничку школу са домом ученика у Апатину и разговарали о будућим улагањима у спорт када је општина Апатин у питању.

Како истиче председница општине, локална самоуправа у Апатину је повећала издвајање средстава из буџета када је спорт у питању: “Општина Апатин има активан спортски савез са преко тридесет клубова који су активни и покушавамо да им помогнемо. Буџет ове године за спорт  на нивоу општине Апатин, који је додељиван спортским клубовима за такмичења, био је 10 милиона динара, међутим у буџету за наредну годину предвиђено је 16 милиона динара, што значи да је заиста драстично и велико повећање тог буџета за спорт и то ће заиста да осете сви наши спортски клубови“.

Дане Баста, покрајински секретар за спорт додаје како је приоритет Секретаријата даље улагање у инфраструктуру и у школски спорт: ”Ми смо у току ове године кроз наш конкурс определили 1,5 милиона динара за један терен у Блоку 112. Реч је о баскет терену, тако да у наредном периоду очекујемо много већа улагања у спорт и спортску инфраструктуру и наравно у школски спорт”.

Министар спорта и омладине Вања Удовичић наглашава важност тимског рада у области спорта, не само када су такмичења у питању, већ и када се ради о организацији и улагању у спорт:”Данас показујемо колико је значајно тимско деловање, тимско улагање, али и тимско сагледавање свих неопходних потреба. Увек имамо стратешки циљ да директно на терену, кроз живу реч, сагледамо неопходне мере које су потребне да се изведу на локалу, али и да чујемо које потребе имају локални спортски клубови, али и представници локалних јединица како да унапредимо положај младих, али и како да унапредимо положај локалних клубова”, рекао је министар.

Приликом данашње посете, министар је уручио и донацију Техничкој школи у Апатину у виду два рукометна гола, две табле за кошарку са зглобним обручима, 40 лопти за рукомет, кошарку, одбојку и фудбал, као и једну мрежу за одбојку.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs