(ВИДЕО) Министар Недимовић и покрајински секретар Божић у посети газдинству у Купусини

Poseta

Данас су Купусину, село препознатљиво по воћарима и повртларима, као и пољопривредно газдинство Тумбас, посетили министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић. Посети је присуствовала и председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, која се гостима захвалила на данашњем обиласку. Према речима Дубравке Кораћ, Купусина је изузетан пример села које има сјајне домаћине, који се баве пољопривредом и где газдинства живе за пољопривреду и од пољопривреде.
Оно што је значајно јесте да је Купусина једно од ретких села или месних заједница на територији Војводине где је комасација завршена потпуно и потпуно успешно, са веома малим бројем било каквих приговора.
Кораћ је изразила посебну захвалност Покрајинском секретаријату на подршци за многобројне пројекте који се спроводе на територији апатинске општине, а од изузетног значаја је помоћ при реконструкцији фабрике воде, која је у трећој фази и након чега ће грађанима бити обезбеђена квалитетна пијаћа вода. Навела је да су у плану и радови на уређењу атарских путева и израда пројектне документације за канализацију у Пригревици.
Чедомир Божић истакао је лично задовољство овом посетом, те подсетио да је пољопривредно газдинство Тумбас током прошле године конкурисало за доделу средстава од ресорног Секретаријата за куповину радне машине и то у износу од 800.000 динара. Осим тога, Божић је навео да је ово газдинство поново ове године послало документацију за још један конкурс овог Секретаријата.
Већина конкурса Секретаријата за пољопривреду су завршени. Ове године средства су заиста значајно већа. Рецимо, само средства за инвестицију за физичку имовину износе 240 милиона динара, прошле године су износила 100 милиона динара.
Покрајински секретар наводи да општина Апатин ревносно конкурише на готово свим конкурсима овог Секретаријата и да повлачи доста средстава са овог нивоа власти.
Очекујем да су њихови пројекти у потпуности исправни и очекујем да ће Секретаријат поново дати подршку и за израду атарских путева у Апатину и за израду водоводне мреже.
Испред газдинства Тумбас, све присутне поздравио је власник, Атила Тумбас. Ово велико и квалитетно пољопривредно газдинство је, према личном сведочењу, наследство од његовог деде и оца, а сада на њему раде Атила и његови потомци. Он је изразио захвалност по
водом ове посете министра и његове жеље да саслуша са каквим се изазовима у свом раду сусрећу пољопривредници у овом делу Србије. О свом послу рекао је следеће:
Главни производ нам је наравно ратарство, поред тога имамо и нешто мало прерађевина, као што је зачинска паприка и црни лук, нешто мало лековитог биља и воћарство.
Представници републичке и покрајинске владе, као и локалне самоуправе, најавили су да ће и у наредном периоду, као и до сада, подржавати напоре домаћих пољопривредника и улагати у њихов даљи развој.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs