(ВИДЕО) Министар омладине и спорта посетио Сомбор – уручена спортска опрема ОШ “Никола Вукићевић”

Oprema

Град Сомбор био је данас домаћин министру омладине и спорта, Вањи Удовичићу и покрајинском секретару за спорт и омладину Данету Басти. Добродошлицу испред Града, пожелели су им градоначелник Антонио Ратковић, председник Скупштине Зоран Рус и чланови Градског већа Антонија Нађ Косановић и Мирослав Ковачић.

У склопу посете, министар и покрајински секретар посетили су Основну школу „Никола Вукићевић“, којој су донирали вредну спортску опрему и реквизите, а потом су обишли и Градски стадион.
Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се на спортској опреми и реквизитима које су министар и покрајински секретар донели за ОШ „Никола Вукићевић“. Такође, он је упознао присутне да на Градском стадиону деца бесплатно тренирају фудбал, као и да је захваљујући подршци ресорног Министарства и Секретаријата реализовано доста инфраструктурних радова.

„Овде у Фудбалском клубу „Раднички 1912“ преко 300 наших малишана бесплатно тренирају и имају све услове које немају ни неки прволигашки клубови. Оно што је битно да смо имали велику подршку и Министарства и Покрајинског секретаријата и да смо оспособили ову источну трибину, да смо уз помоћ Секретаријата опремили и теретану која се налази овде и да имамо још пуно планова на уређењу како самих терена, а видите и данас да је овај терен комплетно уређен и што се тиче заливних система радимо то на и другим теренима и желимо да наши клинци имају што боље услове“, закључио је Ратковић.

Према речима Вање Удовичића, Министарство омладине и спорта труди се да континуирано улаже у све локалне самоуправе, а само заједничком сарадњом могу да се створе велики резултати.

„Разговарали смо данас о будућим пројектима, о ономе што данас радимо, да заједно са Покрајином, али и са локалном самоуправом унапредимо и спортску инфраструктуру. Видели смо данас ове сјајне фудбалске терене и мислим да Сомбор може да буде пример другим општинама и другим градовима како са добром вољом, са једном јасном визијом може да се уради много. Мени је за сваку похвалу што смо данас овде у ФК Раднички, који за сву децу омогућује да се бесплатно баве спортом, без наплате чланарине, где покривају све трошкове и спортске опреме, али и путовања деце и на тај начин омогућују деци управо из ове средине да на бесплатан начин се остварују и дођу до својих великих снова“, рекао је Удовичић и додао да је управо ФК Раднички 1912 био на последњој припремној утакмици са репрезентацијом Србије пред пут у Португал на квалификације за Светско првенство.

Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину истакао је да заједно са Министарством и Градом, Покрајински секретаријат улаже много у Западнобачки округ, те је најавио и нова улагања у Сомбор.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину је у току ове године определио још 3 милиона динара за Град Сомбор, где ћемо урадити још један кошаркашки терен, јавна површина је у питању, тако да ето сигурно препознајемо увек Град Сомбор као, доброг партнера и заједно са њима бринемо о спортистима и о спортској инфраструктури“, истакао је Баста.

Град Сомбор наставиће и у наредној години са улагањима у спорт, а тренутно се из буџета издваја преко 5,5% средстава.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.