(ВИДЕО) Мурал „Калеидоскоп“ Марије Шолн у сусрет Бијеналу „Ликовна јесен 2022“

Mural 4

На фасади Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, на Венцу Радомира Путника, израђен је нови уметнички мурал, под називом „Калеидоскоп“. Овај мурал урађен је у склопу предстојеће манифестације, Бијенале „Ликовна јесен 2022“, која се традиционално одржава и ове године, од 5. до 26. новембра, а захваљујући најеминентнијим ликовним критичарима и историчарима, има три селекције. Весна Шашић, директорка Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, истиче следеће:
„Бијенале традиционално има три селекције – Централну изложбу, која ће бити постављена у Савременој галерији Градског музеја Сомбор, постоје и две пратеће селекције, једна селекција ове године обухвата видео радове, она ће бити постављена у Галерији Културног центра, и наша тема до које сад долазимо јесте „Стреет арт“ секција „Ликовне јесени“. Стручни Савет „Ликовне јесени“, на челу са господином Драганом Стојковим, академским сликаром, одлучио је да ове године мурал буде онако, као што је то обичај за уличну уметност, на зиду и одабран је бедем Културног центра. Он је комплетно реконструисан, припремљен је за осликавање и након тога Атеље „Шолн“, тачније уметница Марија Шолн, осликала је овај мурал у рекордном року, могу да кажем, за три дана“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Шашић је нагласила да ће на овогодишњем Бијеналу бити додељено три награде – Награда „Милан Коњовић“, Награда „Ликовна јесен“ и Откупна награда, којом се увећава Фонд Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор. Такође, она је изразила задовољство тиме што Културни центар, као организатор, спремно дочекује Бијенале, те се захвалила на разумевању локалној самоуправи, која свесрдно помаже при организацији свих културних манифестација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.