(ВИДЕО) Након ревизије Сомбор пример добре праксе у трошењу јавних средстава

Grad Sombor

У Сомбору је у току дводневна 13. по реду седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
Како је истакао Верољуб Арсић, председник Одбора, на седници ће се разматрати извештај државне ревизорске институције а које су везане за начин трошења јавних средстава Града Сомбора.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


”Оно што сам ја видео, ја сам савим убеђен и сигуран да ћемо током расправе о тим извештајима да дођемо до сазнања да је Сомбор један од градова који треба да буде пример како треба трошити и располагати јавним средствима”, рекао је Арсић и додао како је ова седница Одбора за финансије прва која се одржава ван седишта Народне скупштине.

Испред домаћина Града Сомбора, госте и учеснике ове седнице поздравила је Љиљана Тица, заменица градоначелника, истакавши како је одржавање ове седнице у Сомбору од велике важности за наш град.

”Ово је најдиректнија комуникација између Републичке скупштине и локалне самоуправе. Сматрамо да овим показујемо да смо заслужили овај долазак у смислу да смо добро и квалитетно радили”, рекла је Тица.

Др Душко Пејовић, генерални државни ревизор је рекао како је Сомбор показао да је спреман на сарадњу а то се најбоље види по томе како су у кратком року исправили одређене недостатке који су им предочени.

“Град Сомбор може бити пример добре праксе како се отклањају откривене неправилности. Врло је интересантно да су урађене све врсте ревизија које обављамо, како финансијска, тако правилност, тако сврсисходност или њихова комбинација”, истакао је Пејовић.

Седница ван седишта Народне скупштине подржана је пројектом “Јачање парламентарне демократије и инклузивног политичког дијалога” који спроводи УНДП уз подршку Швајцарске конфедерације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs