(ВИДЕО) Наставља се улагање у објекте сеоских амбуланти

Dom zdravlja

Град Сомбор континуирано ради на улагању у област здравства, а у последње четири године, спроводе се три значајна програма за Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“. Један од програма је пројекат „Здрави и у селу и у граду“, кроз који се спроводи реконструкција објеката. С тим у вези, амбуланте у Алекса Шантићу и Чонопљи, обишли су градоначелник, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, деце омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић и директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, др Емеше Ури.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Према речима градоначелника, циљ је да се у наредном периоду заврши реновирање амбуланти у свим насељеним местима, те да се на тај начин допринесе да и лекари и грађани имају боље услове за рад и здравствене прегледе.
„Имали смо прилику да прошле године завршимо реконструкцију четири амбуланте, у Кљајићеву, Бездану, Дорослову и Риђици, а за ову годину смо планирали још пет насељених места. За наредну годину нам остају насељена места Бачки Брег, Стапар, Колут, Телечка и Растина“, рекао је Ратковић и додао, да ће Град улагати средства и у куповину нових возила.
У Алекса Шантићу су у току радови на уређењу унутрашње површине амбуланте, док су у Чонопљи завршени радови на замени столарије и кречењу. Директорка Дома здравља овим путем истакла је значај сарадње са локалном самоуправом.
„Дом здравља Сомбор има јако добру сарадњу са Градом. По нашем заједничком схватању и приступу сматрамо да заједнички напори доводе до тога да се наши запослени осећају лепше и да су наши грађани у пријатнијој атмосфери кад долазе по савете код својих лекара“, истакла је др Ури.
Локална самоуправа из буџета Града за ове намене издваја 6 милиона динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs