(ВИДЕО) Најава 13. „Трке пријатељства“ у Кули

Capriolo

У Кули се, сада већ традиционално, сваке године средином јуна одржава „Трка пријатељства“. Ова манифестација представља најмасовнији спортски догађај у кулској општини. Како наводе из организације Трке, од прве која је одржана давне 2009. године до данас, тежи се да ова манифестација на најбољи начин испромовише спорт, здрав живот, дружење, рекреацију и наравно – пријатељство. За дванаест година, колико Трка постоји, учесници су претрчали укупно нешто преко 34 хиљаде километара, што износи готово колико и обим планете Земље. Здравко Мишовић, Куљанин и тркач, али и главни иницијатор ове Трке, најављује овогодишњи догађај.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Тринаеста „Трка пријатељства“, Кула, 18. јун. Старт у центру Куле, код поште. У 18 часова главне трке, 5 и 10 километара, а ја бих рекао, још битнија трка. Дечија трка у 17 часова, од првог до осмог разреда имамо четири трке. Позвао бих све људе који воле изазове, спортисте, рекреативце да дођу, да трче 5 или 10 километара, у зависности како су спремни, а наравно све остале суграђане, а и околних места, да дођу да подрже наше тркаче“.

Мишовић истиче да је тренутно пријављено преко 800 тркача из земље и региона, а пријаве су отворене до 10. јуна, па се апелује на све заинтересоване да своје пријаве поднесу на време.

Покровитељ манифестације је општина Кула, а бројни спонзори учиниће да овај догађај буде употпуњен вредним наградама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.