(ВИДЕО) На Дан државности спортска хала у Апатину добија име по погинулом војнику Радету Вејину

Dubravka Korać

Поводом Дана државности Републике Србије, у Апатину ће на спортској хали бити откривена спомен плоча у част Апатинца Радета Ратка Веина, који је изгубио живот 1999. године у бици на Паштрику.

Тим поводом је председница општине Апатин Дубравка Кораћ позвала све грађане Апатина да у уторак 15. фебруара у 10 часова дођу испред спортске хале у Апатину како би присуствовали овом догађају:“Желим да позовем све грађане да 15. фебруара присуствују обележавању Дана државности које ће почети у 10 часова испред але ОШ „Жарко Зрењанин“ из разлога што ћемо том приликом халу основне школе да назовемо по нашем суграђанину Радету Ратку Вејину, који је преминуо 28. маја 1999. године током битке на Паштрику. Ово је прилика да му се ми као Апатинци и његови суграђани захвалимо и такође да оставимо неки помен на њега и заиста бих желела да се захвалим његовим родитељима који су подржали идеју, чија је и жеља била да се спортска хала  управо по њему назове из разлога што је био млад и амбициозан и перспективан спортиста, међутим на жалост изгубио је живот бранећи своју земљу“, рекла је Кораћева.

Како је најављено, током откривања спомен плоче присутнима ће се обратити и генерал Стојан Коњиковац, тадашњи командант јединице у којој је Раде Ратко Вејин служио војни рок.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије