(ВИДЕО) На јесењем издању Сајма запошљавања у понуди преко 500 радних места

Sajam zapošljavanja

У Сомбору је данас одржан други овогодишњи Сајам запошљавања, у згради Соколског дома, а у организацији Националне службе за запошљавање, Филијале Сомбор. Јесењем издању Сајма одазвао се велики број грађана, а присутан је био и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, са својим сарадницима. Овом приликом, Ратковић је истакао да Град Сомбор интензивно сарађује са сомборском Филијалом НСЗ, те да ова сарадња даје добре резултате на плану повећања стопе запослености.

„Оно што је било до Града Сомбора и до Националне службе је свакако било да медијски ово добро испратимо и да позовемо заинтересована незапослена лица да данас дођу на Сајам, попричају пре свега са послодавцима и у складу са својом струком, с обзиром да имамо различитих и профила из различитих привредних грана послодавце, да се пријаве овде и надам се да ће и засновати радни однос“.

Градоначелник је подсетио да ће, током наредних неколико недеља, локална самоуправа уприличити уручење 46 Уговора за самозапошљавање и новозапошљавање, као и да је то још један вид помоћи суграђанима при проналажењу и отпочињању нових послова. Ратковић је изразио наду да ће, у блиској будућности, компаније које послују на територији Града повећавати број запослених, те да Сомбор представља добар привредни амбијент и за нове инвеститоре.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Оно што ми је исто драго, да имамо и нових компанија које су се данас појавиле, пре свега видим да је овде и Симил, они треба да крену исто са пословањем у нашем граду, у бившој фабрици „Борели“, тако да и ту очекујемо известан број радних места“.
Осим локалних компанија, на Сајму су се представиле и компаније из непосредне околине, односно из Оџака и Суботице. Борис Драганов, в.д. директора сомборске Филијале Националне службе за запошљавање, истакао је да је задовољан одзивом послодаваца и њиховом понудом.

„На данашњу манифестацију се окупило 34 послодавца, са територије Западнобачког и Севернобачког округа, који нуде укупно 517 слободних радних места. Што се тиче ове понуде, она се углавном односи на позиције у производњи, то јест на област текстилне, металске и кожарске индустрије“.

Осим ових занимања, велика је потражња и за административним радницима, возачима свих категорија, кондуктерима, ветеринарима и радницима у услужним делатностима. Одржавање оваквих сајмова изузетно је значајно, најпре због непосредног контакта заинтересованих лица са потенцијалним послодавцима, па тако из НСЗ поручују да ће се и у будућности наставити са праксом одржавања истих.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs