(ВИДЕО) Недимовић: очекују нас бројни нови конкурси

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетили су Пригревицу, а том приликом председница општине Апатин Дубравка Кораћ је истакла да је доста пољопривредника из ове општине који користе средства са разних конкурса, како од ресорног Министарства, тако и од Покрајинског секретаријата, те да је Апатину указана велика част да им буде домаћин. 

„Оно што је план општине Апатин јесте да као и претходних година, помогне и ове године са 5 милиона динара нашим пољопривредницима, оно што је такође новост јесте да ћемо ове године помоћи и задругама, видели смо да је то нека перспектива и одвојена су средства“, рекла је Кораћева. 

Званичници су посетили пољопривредно газдинство Петра Ловрића, који је након школовања одучио да се врати у своје село и да се том приликом почне бавити ратарством, обрађујући око 150 јутара земље, а значајна средства за започињање бизниса је добио преко ИПАРД конкурса.

„Ту је трактор који сам конкурисао преко ИПАРД фонда, мере један за тракторе, то сам потписао неки дан решење и очекујем сваког дана. Без нове технологије не можемо ићи у корак напред са Европом, тако треба пратити трендове и без њихових поврата не би ни могли да купимо овакву машину“, рекао је Петар Ловрић. 

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је приликом посете Пригревици истакао да нам је ово најбоља година до сада што се тиче узгоја пшенице и најавио нове конкурсе за биљну производњу, механизацију, као и за сточарство који се очекује за неких двадесетак дана. Недимовић је додао и да у Пригревици планирају да заврше многе најављене пројекте, чија је реализација била онемогућена због пандемије корона вируса. 

„Оно што морамо овде у Пригревици да радимо, што сам обећао и прошли пут, али нас је корона спутала, то је да тај објекат који постоји, који је напуштен овде у  Пригревици, који је започет пре десетак година, да га довршимо, али ето, корона нам није дала и надам се да ћемо следеће године, то кроз буџет и реализовати“, истакао је министар Недимовић. 

Чедомир Божић је похвалио локалну самоуправу општине Апатин и најавио наредне конкурсе Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. 

„Секретаријат за пољопривреду има 28 конкурса у текућој години, један део конкурса односи се на локалне самоуправе, али већина конкурса се односи на пољопривреднике, милијарду динара је опредељено за подстицаје кроз различите конкурсе, само један од конкурса које ћу вам навести јесте везано за инвестицију за физичку имовину газдинстава где се ради о прикључној механизацији, што наравно интересује наше пољопривреднике и нашег домаћина“, рекао је покрајински секретар Божић. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије