(ВИДЕО) Никола Бурсаћ скувао најбољи паприкаш у Апатину

Трећег дана манифестације Апатинске рибарске вечери, бројни посетиоци могли су да уживају у богатом културно-уметничком програму, а као што традиција налаже, одржан је и „Златни котлић“, традиционално такмичење у кувању рибљег паприкаша.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


Синоћни програм почео је наступом познатог Плесног клуба „Ронда“ из Сомбора, који је све присутне одушевио латино-америчким и стандардним плесом. Након тога уследио је концерт певачке групе „Огрлица од бисера“, а на репертоару су биле старе традиционалне народне песме.
Пре главног догађаја, концерта групе „Легенде“ уприличена је додела награда „Златни котлић“. Ове године, кувало се око 250 котлића, од којих је 40 узело учешће у такмичарском делу. Према речима председника жирија, Владимира Ловрића, одлука о победнику била је тешка, јер су сви одлично скували котлић. На трећем месту нашао се Звонко Барич из Хрватске, док је друго место заузео Иван Сењин из Куле. Оценом стручног жирија, најбољи котлић скувао је Никола Бурсаћ из Апатина, а награду му је уручила Дубравка Кораћ, председница општине.
Победник Златног котлића, Никола Бурсаћ, истакао је да му је ово прва победа, али и да се њој није надао.
„Пре свега дошли смо због дружења, не због такмичења, али ипак смо показали да знамо најбоље да скувамо апатински паприкаш“, рекао је Бурсаћ.
Пре почетка концерта, разговарали смо са вођом групе „Легенде“ Зораном Дашићем-Дашом, који је рекао да ово није први пут да се налазе у Апатину, те нам је открио и како функционишу у измењеном саставу.
„Никола је нови певач, па има већ три године како је дошао код нас. Легенде раде, мислим ми звучимо исто као што је било и раније, мало једноставно само та промена у боји гласа, али то је то. Ми смо ипак један колектив, једна целина и ја сам увек говорио да су песме изнад сваког појединца. Битне су песме, ако се оне слушају и ако се памте и ако се воле код публике, то је онда нијанса у питању“, закључио је Дашић.
Публика је у концерту музичке групе „Легенде“ уживала до касно у ноћ, а вечерас, последњег дана манифестације у забавном делу наступаће тамбурашки састав „Ђувегије“ и музичка група „Банда дрвена“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs