(ВИДЕО) Нови кружни ток у Сомбору отворен за саобраћај

Kruzni tok

Данас је и званично пуштен саобраћај у нови кружни ток на некадашњој трокракој раскрсници улица Венац војводе Петра Бојовића, Венац војводе Степе Степановића и Арсенија Чарнојевића. Отварању нове кружне раскрснице присуствовали су градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког управног округа, Горан Нонковић, те члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић.
Према речима градоначелника, вредност ове инвестиције је 51 милион динара, са ПДВ-ом, а осим изградње самог кружног тока, реализовани су и додатни радови.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Није само урађен сам део кружног тока, него једна сервисна саобраћајница за прилаз вртићу, што нам је од изузетног значаја због безбедности свих учесника у саобраћају, због безбедности родитеља када довозе децу у вртић, тако да могу безбедно да оставе децу. Такође, поред саме саобраћајнице урађено је и паркиралиште испред Соколског дома, као и испред Основног суда. Укупно ће бити 16 нових паркинг места на овој деоници, и оно што смо исто додатно урадили је један део бициклистичке стазе, тако да наши бицклисти када буду долазили са Апатинског пута, ће моћи да пређу овде код Соколског дома на обележном бициклистичком прелазу и да пређу на постојећу бициклистичку стазу. Такође, урадили смо и бициклистичку стазу овде на Венцу војводе Степе Степановића. То нам је остало још да у наредним данима исцртамо, тако да овај кружни ток буде у потпуности завршен“, рекао је градоначелник Ратковић.
Како је наведено, поред ових радова, изводе се радови и на реконструкцији Апатинског моста, пошто је у јулу месецу завршена комплетна деоница до Апатина. У току су радови на реконструкцији државног пута од Кљајићева до Телечке, као и радови у Индустријској зони. Започели су и припремни радови на изградњи пута од Бачког Моноштора до Купусине, очекује се почетак радова на асфалтирању деонице Стапар-Сивац, 3. фаза, а у наредних месец дан очекује се и почетак радова на првој фази изградње атарског пута од Риђице до Растине. Такође, један од већих пројеката који ће бити започет је изградња паркиралишта на бившем Прокупцу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.