(ВИДЕО) Нови полуконцертни клавир за Музичку школу у Сомбору

Ljiljana Tica

Синоћ је, у Музичкој школи „Петар Коњовић“ у Сомбору, организован концерт поводом набавке новог полуконцертног клавира. Испред Града, догађају су присуствовале заменица градоначелника, Љиљана Тица и чланица Градског већа, Антонија Нађ Косановић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Према речима Љиљане Тице, полуконцертни клавир купљен је удруженим средствима Града и тзв. ученичког динара.
„Настављамо са добром праксом. Прошле године, набавили смо хармонику за наставу, а ове године, у школу је стигао полуконцертни клавир, који ће овде служити ученицима за обављање наставе и ученицима који су изабрали овај музички инструмент. Ово је све у циљу побољшања наставе. Град жели да помогне на овакав начин Музичкој школи“, рекла је Тица.
Она је подсетила да су многи таленти управо завршили сомборску Музичку школу, те да ће пракса локалне самоуправе и у наредном периоду бити да издваја средства за поменуту образовну установу. На концерту који је уприличен, свирали су бивши и садашњи ученици, као и професори музичке школе. Међу њима, био је и Филип Видановић, бивши ученик музичке школе и најбољи у својој генерацији, а данас студент два факултета упоредо Музичке академије у Новом Саду и Медицинског факултета.
За куповину клавира из буџета Града Сомбора обезбеђено је 2,9 милиона динара, док је Школа учествовала износом од тристотине хиљада динара прикупљених од својих ђака.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs