(ВИДЕО) Нови смер у Техничкој школи са домом ученика у Апатину

Иако до уписа у средње школе има готово три месеца, ученици осмог разреда основне школе увелико размишљају о наставку свог школовања. У протеклих неколико година, све више ђака, не само из Апатина, већ и шире, показује интересовање за Техничку школу са домом ученика, једну од оних школа која континуирано прати трендове и ради на подизању квалитета наставе за своје ученике. 

  • Оно што ће бити у понуди за овај уписни рок, почетком јула, су три смера. Један четворогодишњи, ЦНЦ техничар, трогодишњи смер кувара, који је у последње време доста популаран, и једна новина, возач моторних возила. Посебно бих напоменуо да је тај смер интересантан јер ђаци који заврше тај смер на крају добијају Б и Ц категорију и, уколико дође до увођења платних разреда, а вероватно ускоро хоће, возач ће морати бити баш школован, а не само неко ко има положене категорије, рекао је Недељко Шарац, директор школе, и додао да у предстојећој 2021/2022. школској години, има места за укупно 90 ученика, односно у сваком одељењу по 30.
  • Инфраструктурно, наша школа је веома коректно опремљена, мада ми и даље радимо на томе. Управо пре неких месец дана је завршен, односно реализован пројекат замене расвете на лед расвету, у самој школској згради и у спортској хали. Ту смо добили део средстава од Покрајине, а део је додала локална самоуправа.   

Од Шарца сазнајемо да је вредност ове инвестиције износила преко 5 милиона динара и да су школи ове године одобрена и средства у износу од 3 милиона динара, а која су намењена за изолацију ученичког дома, што ће умногоме побољшати квалитет самог смештаја, те смањити трошкове. Када је у питању опрема, поред већ постојеће, школа интензивно ради на набавци још једне ЦНЦ машине.

Подсећамо, осим Дома за ученике, смештајног капацитета преко 100 места, школа располаже са фитнес центром, отвореним спортским теренима и спортском халом, а у плану је отварање школе јахања и још додатних садржаја који би испунили време деци која бораве у Дому.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs